Een bakfiets is de perfecte oplossing in de stad

Wanneer je in een stad woont, pak je niet zomaar even de auto. De kans is zelfs groot dat je zelf geen auto bezit. Maar hoe breng je dan je kinderen naar school en doe je de boodschappen? Je kunt dan je kinderen zelf laten fietsen, zodra ze oud genoeg zijn. Maar is dat echt veilig? Zeker wanneer je meerdere kinderen tegelijk in de gaten moet houden is dat vragen om problemen. Je boodschappen aan je stuur hangen is ook niet handig. En daarom is het wellicht een idee om eens te kijken naar een bakfiets. Een bakfiets is er in verschillende soorten. Zo heb je bakfietsen met twee wielen en bakfietsen met drie wielen. Welke bakfiets je kiest is onder andere afhankelijk van de ruimte die je hebt om de bakfiets te stallen.

Een bakfiets met twee of met drie wielen

Een bakfiets met drie wielen is het meest bekend. Deze bakfietsen zijn wat compacter en de twee voorste wielen bevinden zich onder de bak. Deze bakfietsen zijn een stuk minder lang dan bakfietsen op twee wielen. Bij bakfietsen op twee wielen is het voorste wiel te vinden voor de bak van de fiets. Dit zorgt ervoor dat deze fiets een stuk langer is dan de bakfietsen op drie wielen. Ook is het bewaren van je evenwicht op een bakfiets op twee wielen iets meer een uitdaging.

Waar stal je deze fiets?

Het meest ideaal is natuurlijk om je bakfiets in je schuurtje te kunnen stallen. Hiervoor is het van belang dat je even je schuurtje opmeet voor je een exemplaar aanschaft. Past het niet? Dan kun je bakfietsen ook buiten stallen. Je hebt dan, natuurlijk, wel goede sloten nodig en een dekzeil om de bak te kunnen afdekken tegen weer en wind. Zo zorg je ervoor dat je de fiets altijd voor het grijpen hebt.

Waar koop je deze fiets?

Je kunt ervoor kiezen om verschillende bakfietsen te proberen. Je kunt hiervoor online een afspraak maken en naar een van de winkels gaan. Twijfel je tussen twee exemplaren? Dan kun je ook thuis een proefrit maken. Het is altijd verstandig om een nieuwe fiets even te proberen voor je deze aanschaft. Zo weet je zeker dat je er veel plezier van zult hebben. Je merkt al snel dat je conditie beter wordt en dat je steeds vaker de fiets pakt in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Zeker in de stad kun je prima op de fiets uit de voeten.

Laat een reactie achter