Een auto leasen

Waarom kiezen voor auto leasen? Omdat mensen die kiezen voor autolease doorgaans kunnen kiezen uit alle auto's die ze maar kunnen bedenken. Bovendien rijden ze dan all-in zorgeloos. Verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp zijn inbegrepen bij het leasecontract. Mensen die kiezen om privé een auto te leasen hoeven dus alleen nog maar het tanken zelf te betalen. Het leasen van een auto is altijd maatwerk. Bij het afsluiten van een auto lease wordt daarom altijd rekening gehouden met jouw wensen en situatie. Je kunt kiezen voor private lease, operational lease of financial lease. Met hun volledige en objectieve advies helpen adviseurs jou aan de leaseregeling die het beste bij jou past. 

Kiezen voor operational lease

Veel mensen kiezen voor operational lease. Kiezen voor operational lease is kiezen voor zekerheid. Bij deze leasevorm is de leasemaatschappij gedurende de looptijd van het leasecontract eigenaar van de auto. De bestuurder betaalt een vast bedrag per maand. Alle praktische zaken voor de bestuurder worden dan door de leasemaatschappij geregeld, met als gevolg dat de bestuurder alleen nog maar hoeft te tanken. Hij weet dus precies wat de maandelijkse kosten zijn. 

Leasen van nieuwe auto's en occasions

Bij operational lease zijn het vaak nieuwe auto's. Waarom? Omdat bij deze leasevorm het leasen van nieuwe auto's voordeliger is dan het leasen van occasions. Bij een occasion weet de leasemaatschappij niet of de auto altijd conform de fabrieksvoorschriften is onderhouden, want de leasemaatschappij is immers niet de eerste eigenaar van die auto. Daarom moet er bij occasions een duurdere eigen bijdrage op zaken zoals onderhoud worden betaald. Bij nieuwe auto's is de leasemaatschappij wel de eerste eigenaar van de auto. Die nieuwe auto's worden altijd volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden. Dat is gunstig voor de restwaarde van de auto. Ook is het onderhoud van een nieuwe auto vaak voordeliger dan het onderhoud van een occasion. 

Een ideaal operational lease voorstel

Je hebt gekozen voor operational lease. Wellicht heb je jouw ideale auto gevonden in het aanbod van de leasemaatschappij of heb je een bepaald type auto in gedachten. Speciaal voor jou worden dan alle leasemaatschappijen met elkaar vergeleken op basis van prijs en voorwaarden. Vervolgens ontvang je een operational lease voorstel op maat. Deze dienstverlening is kosteloos en geheel vrijblijvend. Er worden dus geen advies- of annuleringskosten in rekening gebracht. Besluit je om een auto lease af te sluiten? Bij operational lease weet je wat de kosten zijn, want de maandtermijn wordt gebaseerd op een vooraf afgesproken kilometerrange. Worden er meer of minder kilometers gereden? Dan kan het contract tussentijds worden aangepast.

Laat een reactie achter