Een vaderschapstest doen? Dat doe je zo!

Twijfel jij of je wel de vader bent van je kind en wil je dit graag uitzoeken? Of wil jij graag weten wie de vader is van jouw kind? Dan kun je dit doen door een vaderschapstest te laten doen. Hierna weet je zeker of jij wel de vader bent van je kind. De stappen die je moet nemen zijn heel simpel en je hebt de uitslag ook heel snel.

Vaderschapstest

Een vaderschapstest kun je gemakkelijk zelf afnemen. Dit doe je met wattenstaafjes en het doet geen pijn. Er zit een uitleg bij de vaderschapstest hoe je de test moet afnemen. Vervolgens wordt het DNA vergeleken op minimaal 20 plaatsen, van het kind. Als het niet overeen komt, dan is het zeker dat je niet de vader bent. Als het wel overeen komt, dan is het 99,999% zeker dat je wel de vader bent. 100% kan nooit, maar een vaderschapstest is zeer nauwkeurig.

Afspraak maken

Je kunt een test doen voor de geboorte, maar ook als het kind al geboren is. Als je twijfelt en hier al een tijdje over nadenkt, wacht dan niet langer maar maak gelijk een afspraak zodat je niet langer in twijfel zit. De testen zijn zeer betrouwbaar en nauwkeurig. Je kunt zelf een test afnemen of laten afnemen. De testen doen geen pijn en de uitslag heb je al binnen een aantal dagen binnen. Ook als je dit nodig hebt voor bijvoorbeeld een rechtszaak, kun je een vaderschapstest laten afnemen. Maak snel een afspraak!

Gemoedsrust of rechtsgeldig

Je kunt tussen twee testen kiezen. Kies je voor een gemoedsrust test, dan ben jij degene die de test bij jezelf afneemt. Kies je voor een rechtsgeldige test, dan wordt deze afgenomen door een arts. Dit is omdat deze daarna gebruikt kan worden in een rechtszaak, bijvoorbeeld over de alimentatie. Dit kan niet als je de vaderschapstest zelf afneemt, dan is het niet geldig. Beide testen hebben dezelfde betrouwbaarheid.

Meerdere DNA testen

Er zijn meerdere DNA-testen die je kunt afnemen om te weten te komen of je bloedverwant bent met iemand. Zo kun je een broer/zus test afnemen of een oom/tante test. Dit zijn slechts een aantal testen die je kunt afnemen. Heel handig als je erachter wilt komen of iemand familie van jou is. De testen zijn allemaal betrouwbaar. De uitslagen zijn ook snel klaar, binnen 4 werkdagen heb je die namelijk al binnen. Gemakkelijk ontvang je de uitslag in je e-mail of met de post. Als je de uitslag met spoed wilt, is dit ook mogelijk. Je kunt dan een meerprijs betalen.

 

Laat een reactie achter