Wat zijn de voordelen van laminaat?

Allereerst stellen we de vraag; wat is laminaat? Laminaat bestaat uit verschillende soorten verlijmde lagen. De bovenste laag is een fotoprint met een slijtlaag. Daaronder vinden we de tussenlaag gemaakt van fijngemalen houtvezels. De onderste laag is papier gedrenkt in kunsthars en werkt als contralaag waardoor de vloer stabiel blijft liggen. De verschillende lagen samen vormen het laminaat. Dus zoek je een vloer die eenvoudig bij te houden is? Overweeg dan een vloer van laminaat. Laminaatvloeren zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor jouw woning. Laminaat heeft ook de uitstraling van een echte parketvloer, maar met de praktische voordelen van een laminaatvloer. Het beste van beide werelden dus. 

Nog meer voordelen van laminaat

Echt een voordeel van laminaat ten op opzichte van andere vloeren is het gemak van het leggen. Met een kliksysteem is laminaat gemakkelijk te plaatsen. Bovendien kan laminaat mee worden genomen naar een andere woning na een eventuele verhuizing. Door regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een licht vochtige doek is een laminaatvloer gemakkelijk te onderhouden. Verder heeft laminaat geen periodiek onderhoud nodig. Wellicht is dat wel een belangrijk voordeel om voor laminaat te kiezen. De prijs is lager omdat het niet uit echt hout bestaat en er geen kosten gemaakt hoeven te worden voor het leggen. De prijzen in laminaatvloeren kunnen variëren. De vuistregel is dat duurder laminaat kwalitatief beter is. Het is ook moeilijk te onderscheiden van echt hout.

Zoek de verschillen

Vroeger was het verschil tussen echt hout en laminaat erg groot. Tegenwoordig komen laminaatvloeren dicht in de buurt van echt hout, dankzij het reliëf en de structuur is een laminaatvloer lastig van een echte parketvloer te onderscheiden. Als je kijkt naar bijvoorbeeld hoeveel verschillende winkels er zijn voor vloeren in Alkmaar. Dan zie je hoe ontzettend veel verschillende dessins er te vinden zijn voor laminaatvloeren. Ideaal dus om een persoonlijke touch te geven aan een nieuwe vloer. Woon je in de buurt van Alkmaar en ben je op zoek naar vloeren? Je hebt voldoende keuze! Online kan je uiteraard ook op zoek gaan naar vloeren in Alkmaar.

Kies de vloer die bij je past

Met laminaat heb je dus keuze uit veel verschillende stijlen. Het is makkelijk te leggen en heeft toch de luxueuze uitstraling van echt hout. Verder is het ook vriendelijk in onderhoud, wat altijd handig is, zeker bij kleine kinderen, huisdieren, of slordige partners. Een mooie vloer zorgt ervoor dat jouw huis echt een thuis wordt en alles bij elkaar brengt. Het is dus belangrijk om de juiste vloeren in Alkmaar te kiezen.

Laat een reactie achter