De tuin een upgrade geven met deze ideeën

Een upgrade geven aan je huis: iedereen heeft op een gegeven moment de nood om wat te veranderen aan het huis waar ze al jaren in wonen. Dat kan binnenshuis zijn, maar natuurlijk ook de tuin. En in het interieur is het meestal makkelijk om wat te veranderen. Met een paar handelingen heb je een nieuw gekleurde muur, of een nieuwe bank waardoor de sfeer veranderd. Maar de tuin is vaak andere koek. Als je geen groene vingers hebt of niet zo goed weet welke mogelijkheden er eigenlijk zijn, kan de drempel om wat te veranderingen aan te brengen in de tuin een hoge zijn. Maar niet getreurd, want hier kun je een paar leuke ideeën vinden die misschien perfect zijn voor jouw tuin. Het is sowieso leuk om na te denken over hoe je de tuin kan veranderen in het paradijs dat je altijd al hebt gewild. En een goed begin is het halve werk!

Een overkapping

Met douglas hout kun je prachtige overkappingen maken. De naam zegt het eigenlijk al, een overkapping is een stukje grond dat overkapt wordt, en dat stukje grond kun je voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Het is super tof om een overkapping te maken en daaronder een terras te maken. Hierdoor tover je een stukje tuin om in een nieuwe zithoek, zelfs in de winter is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Met een warmtekachel kun je ’s avonds uren blijven zitten, ook als het regent, douglas hout is perfect materiaal om voor een overkapping te gebruiken. En daarnaast kun je een overkapping ook gebruiken om je auto onder te zetten, zodat deze niet ondergesneeuwd wordt, of in ieder geval relatief schoon blijft omdat hij bedekt staat.

Tuinhuisje

Een tuinhuisje! Je ziet het wel eens op plaatjes of in andere tuinen, maar zelf zou je niet weten hoe je er eentje in je tuin kwijt kan. Dit is een stuk makkelijker dan je zou denken. Dus als je het altijd al gewild hebt: dan is dit een duwtje in de rug. Met wat hulp heb je binnen no time een tuinhuisje staan, dat je kun gebruiken om te planten, om spullen in op te slaan, of om een eigen ruimte van te maken. Zo wordt het gebruikt als atelier, als werkplek, noem het maar op!

Een lounge

Een tuin heeft een zithoek nodig en als je het doet, moet je het goed doen zeggen ze! Een lounge kun je ook makkelijk bouwen met douglas hout en het enige wat je verder nog hoeft aan te schaffen is een paar leuke kussens zodat je de hele dag lekker kan liggen in de tuin.

Laat een reactie achter