Het ontdekken van een nieuwe stad in Turkije

Wanneer je dan eindelijk de vliegtickets Istanbul hebt gekocht en het is tijd om te gaan ben je meer dan enthousiast. Eindelijk naar een plek buiten Nederland. Je zult je gaan wanen in de eindeloos kleine straatjes met vele eetkraampjes waar van alles te beleven is. Istanbul is enorm groot en heeft zoveel te bieden. Binnen deze stad zijn zoveel culturen, je hebt het Europese gedeelte en het Aziatische gedeelte die allebei heel makkelijk zijn te bereiken via de metro, één van de twee bruggen of met de veerdienst. Veel mensen zeggen dat er weinig verschil is tussen de gedeeltes maar niks is minder waar. Het Aziatische gedeelte schijnt een stuk rustiger en minder hectisch te zijn dan het Europese gedeelte.

Je voorbereidde op de reis

Het voorbereiden op de reis is misschien niet het belangrijkste maar wel essentieel. Als je er niet voor zorgt dat je alles hebt geregeld of hebt ingepakt moet je nog allerlei spullen ter plekke gaan kopen. Alhoewel dit onhandig is, kan het ook erg leuk zijn om op deze manier plekken te ontdekken in een stad. Je moet rondkomen als een lokale bewoner door deze spullen te gaan zoeken. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zo is het goed om na te gaan of je alle documenten compleet hebt om te kunnen vertrekken. Wanneer je dit allemaal voor elkaar hebt, kun je je spullen gaan inpakken in je koffer. Genoeg kleding meenemen om af te wisselen met hete temperaturen is een must. Samen met verzorgingsproducten en ondergoed zit je vaak wel goed. Meer dan dat heb je niet nodig. Wellicht een paar schoenen waar je goed op kunt lopen is ook erg handig om te hebben.

Op het vliegveld

Wanneer je dan eenmaal op het vliegveld bent aangekomen en je bent door de douane heen kun je eindelijk beginnen met relaxen. Je kunt even gaan rondkijken naar de winkels die er op het vliegveld zitten, je kunt alvast een paar hoofdstukken lezen uit het boek wat je hebt meegebracht of je gaat op zoek naar de perfecte koffie spot. Er is vaak wel genoeg te doen op een vliegveld om wat tijd te doden. Wanneer je niet met economyclass vliegt, heb je vaak ook een lounge waar je kunt zitten waar het een stuk rustiger is dan in de normale terminal. Je kunt hier vaak ook wat te eten krijgen wat zit inbegrepen bij de prijs van je ticket.

Laat een reactie achter