Hulp bij het aanschaffen van een heftruck

Veel bedrijven maken gebruik van heftrucks, er zijn er om die reden ook heel veel verkrijgbaar. En iedere heftruck heeft zijn eigen eigenschappen waardoor je de truck precies kan kopen aan de hand van de wensen die je hebt. Wanneer je een heftruck gaat kopen ga je waarschijnlijk als eerst overwegen of je een nieuwe heftruck wilt, of een tweedehands. Nu is het zo dat de meeste tweedehands heftrucks eigenlijk nog steeds van behoorlijk goede kwaliteit zijn. Voor veel bedrijven is dit de perfecte oplossing wanneer er sprake is van een wat kleiner budget of wanneer het bedrijf nog startende is. Maar ook nieuwe heftrucks hebben een hoop voordelen. Immers heb je meer garantie op de kwaliteit van de truck en is er sprake van een goede verzekering. Al met al zijn er bij beide keuzes een paar dingen waar je op moet letten als je een heftruck aanschaft. Hier zijn die te lezen.

Gebruik

Het is heel gebruikelijk om het kopen van een heftruck af te stemmen op de duur waarvan je hem verwacht te gebruiken. Dit is meestal een van de eerste dingen die heel duidelijk. In een bedrijf kan je inschatten of je de heftruck heel veel, of juist relatief weinig gaat gebruiken en dit heeft invloed op je koop. Als je een heftruck intensief gebruikt, is het aan te raden te gaan voor een nieuwe. Het is ook mogelijk om te werken met een tweedehands, maar dan zie je vaak dat de heftruck niet lang mee gaat, al doet dat niet onder aan de lage prijs waarmee je de heftruck koopt.

Geschikt

Bij een heftruck kopen is het belangrijk om te weten wat de heftruck nodig heeft wat betreft toepassingen. Binnen het bedrijf moet het duidelijk zijn wat een heftruck moet kunnen om ook een geschikte heftruck te kopen. Dus stel je voor, het magazijn heeft hoge schappen, dan pas je daar je heftruck op aan.

Controle

Bij het aanschaffen van een heftruck is het bij aankoop belangrijk dat je controleert of alles aan de buitenkant in ieder geval in orde is. Dit gaat met name over de banden, over de remmen, het licht en de vorkknik. Dit zijn dingen die allemaal een grote invloed kunnen hebben over de kwaliteit van de truck. Ook bij een nieuwe heftruck is dit verstandig om te doen, om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet. Kijk ook of het contract van de aanbieder in orde is.

Laat een reactie achter