Je maximale hypotheek berekenen? Dit zijn de drie snelste manieren

Wil je een huis kopen? Dan moet je eerst te weten komen hoeveel je maximaal mag lenen. Dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, denk bijvoorbeeld niet alleen aan de verkoopwaarde van je huidige woning, maar ook aan je inkomen, je financiële verplichten en natuurlijk de actuele hypotheekrente. Wil je een goede indicatie van de mogelijkheden? Dan kan je jouw hypotheek berekenen, maar hoe doe je dat? En hoe weet je zeker dat de uitkomst klopt? In dit artikel lees je drie manieren om jouw maximale hypotheek te berekenen. En schroom ook vooral niet om meerdere manieren uit te proberen. Zo zorg je ervoor dat je geen geld laat liggen.

Zelf je hypotheek berekenen

Veel mensen willen zelf hun hypotheek berekenen, maar dit is ontzettend moeilijk en ingewikkeld. Ten eerste moet je niet alleen rekening houden met je eigen financiële middelen, maar ook met bijvoorbeeld de actuele hypotheekrente. Tenzij je beschikt over de benodigde kennis, raden we je aan om niet zelf je hypotheek te berekenen. Toch kun je wel het nodige voorwerk doen voordat je naar een bank stapt voor advies. Zo kun je bijvoorbeeld je financiële verplichtingen en je inkomen uitrekenen, zodat je weet hoeveel je ongeveer zult kunnen lenen.

Online je hypotheek berekenen

Wil je toch graag, zonder professioneel advies, te weten komen hoeveel je ongeveer kunt lenen? Dan kun je online een test doen. Deze testen vragen om jouw persoonlijke informatie, en houden rekening met de actuele hypotheekrente. Dit betekent dat jij alleen nog maar je eigen gegevens hoeft door te geven. Zorg ervoor dat je jouw inkomen en financiële verplichtingen zo accuraat mogelijk doorgeeft. Dit verhoogt de kans op een juiste uitslag, en kan teleurstellingen in de toekomst voorkomen.

Vraag een hypotheekadviseur om advies

Een andere manier om snel je hypotheek te berekenen, is een gesprek met een hypotheekadviseur. Deze adviseur kan zowel werkzaam zijn bij de bank van jouw keuze, of bij een onpartijdig adviesbureau. Vergeet niet dat iedere bank zijn eigen regels heeft. Het zou dus kunnen voorkomen dat je bij de ene bank meer kunt lenen dan bij de andere. Voor het beste resultaat is het daarom slim om te kiezen voor een onpartijdige hypotheekadviseur. De adviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt, en weet daardoor precies wat de actuele hypotheekrente is, en bij welke bank je de beste deal krijgt. Twijfel je nog over welke manier het beste bij jou past? Eerst online je hypotheek berekenen en daarna een adviesgesprek plannen is erg populair. Op deze manier ga je goed voorbereid het gesprek in, en kun je teleurstellingen voorkomen.

Laat een reactie achter