Welke damesbrillen passen het beste bij jouw gezichtsvorm?

Damesbrillen worden steeds populairder en daardoor komen er steeds meer verschillende monturen op de markt. Zo hoef je tegenwoordig niet meer speciaal naar de opticien voor een bril, maar kun je ze ook online kopen bij gespecialiseerde winkels zoals Charlie Temple. Toch kan het vinden van de perfecte bril nog een behoorlijke opgave zijn. Met alle verschillende designs en monturen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Want welke bril past nou het beste bij jou? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel precies welke damesbrillen het beste passen bij jouw gezichtsvorm. Heb je na het lezen nog altijd twijfels? Dan kun je op de website van Charlie Temple gemakkelijk verschillende monturen uitproberen.

Damesbrillen voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt over het algemeen gekenmerkt door uitgesproken jukbeenderen en een groot voorhoofd. Vrouwen met deze gezichtsvorm hebben vaak uitgesproken hoeken in hun gezicht (bijvoorbeeld in hun kaaklijn). Deze strakke lijnen in je gezicht kunnen zorgen voor een strenge uitstraling. Gelukkig kun je dit voorkomen met een goede bril. Om je uitstraling te verzachten kies je voor ronde of ovale damesbrillen. Grote ronde damesbrillen met metallic kleuren zijn enorm populair tegenwoordig. Vermijd vooral brillen met vierkante of rechthoekige monturen.

Damesbrillen voor een rond gezicht

Een rond gezicht vraagt eigenlijk om het tegenovergestelde van een vierkant gezicht. Vrouwen met een rond gezicht hebben namelijk juist behoefte aan strakke lijnen en hoeken. Een vierkante of rechthoekige bril kan er namelijk voor zorgen dat je gezicht langer en slanker lijkt. Kies daarom voor een bril met scherpe lijnen en strakke hoeken. Vierkante brillen zijn enorm populair en verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Kies een montuur dat minimaal even breed is als het breedste gedeelte van jouw gezicht. Schroom vooral niet om verschillende monturen te testen voordat je overgaat tot een aankoop. Op de website van Charlie Temple kun je met gebruik van jouw camera verschillende brillen uitproberen.

Damesbrillen voor een langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht is dun in de breedte, maar lang in de lengte. Deze gezichtsvorm wordt soms ook wel dun genoemd. Vrouwen met een langwerpig gezicht hebben behoefte aan een stoere en opvallende bril. Schroom daarom niet om te kiezen voor een bril met een fel kleurtje. Langwerpige gezichten zijn geschikt voor zowel vierkante als ronde damesbrillen. Dit betekent dat je eigenlijk dubbel zoveel keuze hebt. Wil je geen uren doorbrengen bij de opticien? Neem dan eens een kijkje op de website van Charlie Temple. Hier kun je brillen uitproberen terwijl je gewoon lekker op de bank kunt blijven liggen.

Laat een reactie achter