Zekerheid voor de kleine

Zwangerschap blijft toch een wonder. Het menselijk vermogen om een heel nieuw mensje te ontwikkelen en op de wereld te zetten, dat kan niks anders zijn dan bijzonder. Vaak is een zwangerschap dan ook heugelijk nieuws maar niet iedereen is er in eerste instantie blij mee, het kan ook als een verassing of zelfs een schok komen. Hoe zorg je dan toch voor een gevoel van zekerheid? In deze blog vertel ik je daar het één en ander over. Lees je mee?

Praktische zaken geregeld

Laten we eerst heel rationeel kijken naar wat er geregeld moet worden voordat een kindje geboren wordt. Zo moet een geboorte en een naam worden doorgegeven aan de gemeente en welke naam wordt het, door wie wordt het baby’tje opgevoed en laten we ook het klaar maken van de kinderkamer niet vergeten. Allemaal heel praktisch en niet altijd even leuk om over na te denken maar ook juist hier zitten veel bijzondere momenten in. Met een kinderkamer dringt vaak het besef door bij ouders en dat kan ook voor geluk zorgen. Dat werkt ook zo bij het uitzoeken van de naam.

Ouders hand in hand

Maar als er onrustigheid is tussen de ouders moet dat ook worden uitgezocht en het liefst voordat de baby er is zodat die er het minste last van heeft. Wanneer er onduidelijkheid is over de biologische vader kan er een vaderschapstest gedaan worden. Een vaderschapstest bestellen en uitvoeren, kan soms al worden uitgevoerd vóórdat de baby geboren is. Als dit soort zaken duidelijk zijn, kan men kijken naar hoe zij het baby’tje willen opvoeden. Gaat dat samen gebeuren of niet? Wat zijn dingen die jullie als ouder belangrijk vinden?

Zicht op de toekomst

In het moment kan het allemaal heel overdonderend zijn maar probeer zoveel mogelijk van het moment te genieten en vooruit te kijken naar de toekomst, als die kleine er is maar ook zodat je jezelf eraan herinnert dat je het doet voor hun toekomst. Je hoeft dit ook niet allemaal alleen te doen. Reik uit naar vrienden en familie voor steun en vraag hulp aan professionals.

Rust en ruimte

Het duurt negen maanden voor de baby ter wereld komt en in die tijd moet je een hoop doen en uitzoeken. Probeer echter ook rust en ruimte te vinden zodat het moederschap of vaderschap je niet meteen overdondert als de baby er is. Daarnaast is rust ook goed voor de baby, die kleine heeft meer door dan je denkt.

Laat een reactie achter