Tips voor mooi en gezond haar

We wassen ons haar, we föhnen ons haar, we stijlen of krullen ons haar en sommige van ons laten het ook nog regelmatig verven bij de kapper. Dit zijn eigenlijk allemaal dingen die niet al te best zijn voor de staat van je haar. Bij alle bovenstaande stappen breek je eigenlijk wat van je haar af en als je dit allemaal te vaak doet kan je dit echt gaan zien aan je haar. Kleine korte haartjes die uitsteken zijn tekenen van beschadigd haar. En laten we nou eerlijk zijn, dat wil niemand. Gelukkig zijn er een aantal niet al te ingewikkelde tips waardoor je haar er binnen een korte tijd weer mooi en gezond uit ziet. Want gezond haar bespaard weer een hoop Haartransplantatie kosten.

Pas op met nat haar!

Wanneer je haar nat is, is je haar op zijn kwetsbaarst. Het is dan gevoelig en heel erg breekbaar. Borstel je haar dan ook zo min mogelijk, nadat je je haren gewassen hebt. Je kunt er bijvoorbeeld wel met je handen doorheen gaan, om de ergste klitten eruit te halen. Maar borstel je haar pas echt wanneer je haar helemaal droog is. Voor mensen met krullend haar geldt dit niet. Krullend haar gaat enorm pluizen wanneer je het gaat borstelen als het droog is. Zorg dan voor een zachte borstel als je je natte haren borstelt. Probeer het gebruik van hitte op je haar zoveel mogelijk te beperken. Mocht je toch je haar een keer leuk willen krullen of mooi in model willen föhnen, zorg dan voor een goede hitte beschermer op je haar.

De juiste verzorging

Net zoals met huidverzorging heb je ook van haarproducten allemaal verschillende soorten. Droog haar heeft een andere verzorging nodig dan vet haar, en beschadigd haar heeft meer voeding nodig dan normaal haar. Het haartype is bij iedereen anders, dus waarom zou je je haarverzorging daar niet op aanpassen? Gelukkig zijn er allerlei verschillende producten verkrijgbaar voor jouw type haar. Ook voor bijvoorbeeld gekleurd haar of roos zijn er verschillende producten verkrijgbaar. Zorg er ook voor dat je af en toe wisselt van haarverzorgingsproduct. Je haar kan na een tijdje namelijk gewend raken aan de producten die je gebruikt en krijgen weer een boost wanneer je nieuwe producten gebruikt. Zorg er ook voor dat er in je producten geen alcohol, sulfaten, siliconen en geur en kleurstoffen zitten. Deze ingrediënten worden in veel producten gebruikt als opvulmiddel maar doen meer kwaad dan goed aan je haar. Mocht je nog niet tevreden zijn met je haar na al deze tips dan kan je altijd nog een Haartransplantatie Turkije overwegen.

Laat een reactie achter